Fotograf: Forsea

Kategori: Folk/företag

Forsea rekryterar vd från flygbranschen

Styrelsen för Forsea AB har utsett Kristian Durhuus till rederiets nya vd.

Kristian Durhuus efterträder Jens-Ole Hansen, som har fungerat som tillfällig vd för Forsea sedan februari och som nu kommer att fortsätta sitt uppdrag som COO. Kristian Durhuus tillträder som vd den 15 juni 2020.

Lång erfarenhet

Sedan 2011 har Kristian Durhuus fungerat som operativ chef för Köpenhamns Flygplats. Innan dess hade han en ledande position i en rad större organisationer, däribland LSG Lufthansa Service och G4S. Durhuus har en magisterexamen i Business Economics & International Management från Copenhagen Business School.

– Vi är mycket glada över att meddela att Kristian Durhuus tillträder som ny VD för Forsea. Kristian är en skicklig ledare med mer än 25 års relaterad erfarenhet. Från sitt arbete i organisationer som Köpenhamns Flygplats och G4S har han med sig betydelsefull erfarenhet av att driva affärsmässig tillväxt och förbättra upplevelsen för passagerarna, kommenterar Rasmus Christiansen, styrelseordförande i Forsea i ett pressmeddelande.

Viktig aktör

Forsea opererar färjetrafik på leden Helsingborg–Helsingör och har fem färjor i flottan: Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV och Mercandia VIII. Färjorna är utrustade med katalysatorer och i tillägg till detta är Aurora och Tycho Brahe båda konverterade till batteridrift.

– Det är med stort intresse jag följt Forseas resa på senare år och hur verksamheten har kommit att bli en föregångare inom hållbar transport i regionen. Jag ser fram emot att fortsätta driva verksamheten i denna riktning. Det är visserligen en utmanande och osäker tid för hela den europeiska transportsektorn, men jag är övertygad om att Forsea kommer att fortsätta vara en viktig regional aktör i många år framöver, säger Kristian Durhuus.