1 april, 2020

Paul-Christian Rieber

Paul-Christian Rieber har valts till ny ordförande (president) i Norges Rederiforbund. Han är administrerende direktør i GC Rieber AS och styrelseledamot i GC Rieber Shipping ASA.

30 mars, 2020

Tryggve Bengtsson

Tryggve Bengtsson tillträder som Manager Shipping department på Preem den 1 juni. Han efterträder Fredrik Backman. Tryggve Bengtsson kommer senast från GAC, där han haft flera chefsbefattningar inom Shipping and Oil & Gas, med placering i Qatar och Saudiarabien. Han har erfarenhet av utvecklingsarbete inom sjöfart och logistik i olika typer av företag och länder, med operativa ansvarsområden samt planering och genomförande av projekt.  ”Preem genomgår en förändringsresa i och med omställningen och ambitionen att bli klimatneutrala 2045. Det är givetvis både spännande och inspirerande för mig att få vara med och kunna bidra i detta så viktiga arbete”, säger Tryggve Bengtsson. Han har examen från Sjöfart och Logisitk-programmet på Chalmers.

26 mars, 2020

Per Svensson

Bioteknikföretaget I-Tech AB, med bl a antifouling-substansen Selektope i sin produktkatalog, har anställt Per Svensson i rollen som försäljningsdirektör. Per Svensson kommer att driva försäljningen både genom att utveckla nya kunder och att stödja och utöka befintliga kundkonton inom den globala marina färgindustrin. Per Svensson kommer till I-Tech från sin tidigare roll som Director, Global Sales & Aftermarket, Marine Solutions inom Emerson Automation Solutions. Han har lång erfarenhet av att arbeta globalt med högteknologiska marina nivåmätnings- och automationsprodukter i olika roller inom eftermarknad, försäljning, marknadsföring och som affärsområdesansvarig. Före Emerson arbetade han hos Saab Marine Electronics AB. Han har också haft flera styrelseuppdrag i teknikföretag baserade i Singapore, Finland och Storbritannien. Han har teknisk bakgrund inom automationsområdet och akademiska kvalifikationer inkluderar examen som Marknadsekonom från IHM Business School och Företagsledning vid Stockholm School of Economics.

26 mars, 2020

Magnus Heimburg

Preem utser Magnus Heimburg till ny vd efter Petter Holland, som går i pension efter sommaren. Magnus Heimburg har lång erfarenhet från olika seniora chefsbefattningar hos företag såsom Perstorp, Preem och Swedish Match. 2007–2014 var han CFO på Preem och sedan 2014 är han CFO på Perstorp Holding AB. Han är 53 år och har en ekonomexamen från Lunds Universitet. – Magnus har en imponerande meritlista med gedigen erfarenhet från såväl seniora chefsbefattningar, som finansiell och ekonomisk styrning. Under sina nästan åtta år som CFO på Preem skaffade han sig en erfarenhet och unik insikt i vår operativa verksamhet, som gör honom mycket väl lämpad för att i rollen som vd förverkliga Preems ambitiösa vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, säger Jason Milazzo. – Jag ser verkligen fram emot att återvända till Preem. Företagets ambitioner att ställa om från fossilt till förnybart och att bli klimatneutrala 2045 ser jag som väldigt inspirerande. Min bakgrund, i kombination med kompetensen och engagemanget som finns i Preems organisation och ledningsgrupp, gör att jag känner mig övertygad om att vi kommer lyckas att nå dessa mål, säger Magnus Heimburg. Vd-bytet sker under augusti 2020.

2 mars, 2020

Carl-Johan Eriksson, Linda Wikström, Johanna Herbst

Stena Line har anställt tre personer till avdelningen Safety & Security, samtliga med fokus på att säkerställa och ständigt förbättra Stena Lines säkerhetsarbete i hela verksamheten både iland och till sjöss. Carl-Johan Eriksson började 1 februari i rollen som Quality Controller och har tidigare erfarenhet från bland annat K-Line och Team Tankers. Linda Wikström började som Port Safety Superintendent 13 januari och har tidigare erfarenhet från bland annat Start Cruises, ECDIS och Wallenius Wilhelmsen Ocean. Johanna Herbst började 1 februari i rollen som vikarierande Safety Controller. Johanna har tidigare erfarenhet från TT-Line.

27 februari, 2020

Katarina Lindström

Katarina Lindström har utsetts till COO och Executive Vice President för Hempel, den Köpenhamnsbaserade leverantören av bland annat coatings till den maritima industrin. Katarina Lindström har mer än 20 års erfarenhet från olika ledande roller inom Volvokoncernen. 2018 utsågs hon till President Global Operations och medlem av koncernledningen på Munters, som levererar system för luftbehandling. På Hempel kommer hon att ha ansvar för att driva flera av företagets initiativ inom innovation och hållbarhet samt satsningar i Asien och Stilla Havsregionen.

24 februari, 2020

Christian Schell

SSPA har rekryterat Christian Schell, som nyligen tillträtt tjänsten som Sales & Business Development Manager på avdelningen Maritime Sales. Christian är sjökapten med mångårig erfarenhet som befäl på tankfartyg. Han har även arbetat på Broström, Maersk och APM Terminals med HSEQ-frågor och nybyggnadsprojekt. Christian var med och startade Melicon 2016, men har nu lämnat verksamheten. Med Christians bakgrund och kompetens stärker vi säljavdelningen. Med mångårig erfarenhet från våra kunders verksamheter kommer han kunna bidra till att skapa ökad kundnytta och göra SSPA till en ännu starkare partner för utveckling av hållbara maritima lösningar.

24 februari, 2020

Mattias Nyström

Sedan slutet av 2019 arbetar Mattias Nyström som Marine Surveyor på Bureau Veritas. En roll som länge varit inrättad i Bureau Veritas organisation både i Sverige och globalt. Mattias, som i grunden har en utbildning som sjöingenjör, kommer närmast från att ha arbetat som teknisk chef på Göteborg Bunker AB.

7 februari, 2020

Johan Edelman

Från och med 1 februari tar Johan Edelman över rollen som Trade Director Danmark, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer. Han kommer närmast från rollen som linjechef för Stena Lines linje mellan Oslo–Frederikshavn som nu ska ersättas. Den rollen kommer att rapportera till Johan Edelman.
Som Trade Director Danmark blir Johan Edelman övergripande ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer Göteborg–Fredrikshamn och Halmstad–Grenå.
”Johan har under de senaste åren utvecklat vår linje mellan Oslo och Frederikshavn och det är glädjande att han nu går vidare till Danmarkslinjerna och samtidigt kommer han att utgöra ett viktigt stöd till personen som tar över efter honom i Norge”, säger Markus Lindbom, kommersiell chef för Stena Line i Skandinavien, Tyskland och Baltikum.

7 februari, 2020

Linda Astner

Linda Astner har tillträtt rollen som hållbarhetschef i Gävle hamn, en ny roll i hamnorganisationen. Hon har arbetat i hamnen i många år och innan dess med hållbarhetsfrågor på olika sätt under hela sin yrkeskarriär. Innan hon kom till Gävle Hamn arbetade hon som miljökonsult och som ingenjör inom kemiindustrin, en bransch som var tidigt ute när det gäller miljöfrågor. Till hamnen kom hon redan hösten 2007, då hon anställdes för att bl a driva tillståndsfrågorna inför uppgraderingen av farleden och den stora hamnutbyggnaden 2009–2014. Linda gick in i rollen som chef för hälsa, säkerhet och miljö 2011 och sedan 2016 har hon även haft hand om trafikstyrning och bogserbåtar, som chef för Port Authority.

7 februari, 2020

Tony Michaelsen

Tony Michaelsen är Group Head of Travel på Stena Line. Rollen är ny, med företagsövergripande ansvar för att säkerställa en kundfokuserad utveckling av erbjudandet inom Travel över hela Stena Line med ett tydligt fokus på digital marknadsföring och produktutveckling.
Tony Michaelsen har lång erfarenhet från både rese- och besöksnäringen och marknadsföring och innovation. Han kommer senast från rollen som ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer och har tidigare även ansvarat för de baltiska rutterna.
Efter att ha drivit etableringen och utvecklingen av Stena Lines nya linje mellan Halmstad och Grenå som invigdes 1 februari lämnar Tony nu över till Johan Edelman, linjechef för Oslo–Frederikshavn.

6 februari, 2020

Dani Lindberg

Dani Lindberg är ny hållbarhetschef på Viking Line. Han har varit anställd på Viking Line sedan 2008 och framgångsrikt ansvarat för flera projekt, såsom framtagning och implementering av koncernens inköpspolicy samt ett dataskyddsramverk i samband med GDPR. Samtliga erfarenheter tar Dani Lindberg med sig i sin nya roll som koncernens hållbarhetschef. ”Vi är glada att nu ha en ambitiös hållbarhetschef som ytterligare kan konkretisera och fördjupa vårt miljö- och hållbarhetsarbete utifrån FN:s globala mål för en hållbar utveckling”, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör Viking Line. ”Det är en spännande och angelägen uppgift att få vara med och sätta tonen för Viking Lines hållbarhetsarbete. Som en stor aktör inom transport, resor och upplevelser kan rederiet göra faktisk skillnad och möjligheterna är också många”, säger Dani Lindberg.

5 februari, 2020

Stephen Bryden

Stephen Bryden tillträder rollen som Group Head of Onboard Sales and Service på Stena Line under januari 2020. Rollen är ny, med företagsövergripande ansvar för att driva den strategiska utvecklingen av service och försäljning ombord på Stena Lines samtliga fartyg i alla regioner. Stephen Bryden har mer än 30 års erfarenhet från Stena Lines verksamhet på Irländska Sjön och kommer senast från rollen som Head of OSS och vikarierande Trade Director för norra korridoren av Irländska Sjön. Han har också varit ansvarig för utvecklingen av servicekoncepten ombord på Stena Lines nybyggnadsprogram, vars fartyg just nu sjösätts på Irländska Sjön.

5 februari, 2020

Jacob Koch Nielsen

Group Head of Freight är en ny roll på Stena Line med företagsövergripande ansvar för att driva den strategiska utvecklingen av Stena Lines erbjudande och digitala tjänster till fraktkunder i samtliga regioner. Jacob Koch Nielsen tillträdde rollen i januari 2020. Jacob har lång erfarenhet från logistik- och transportsektorn och har tidigare arbetat för bland annat Schenker, Maersk och Stena Line.

5 februari, 2020

Lina Baldursson

Lina Baldursson är Transformation Manager Onboard Experiences på Stena Line. Transformation Managers ansvarar för driva utvecklingen av Stena Lines digitala produktutveckling och finns inom ett antal prioriterade områden. Lina Baldursson tillträdde i under hösten rollen som ansvarig för utveckling av digitala och mobila upplevelser på Stena Line. Det största fokuset har inledningsvis varit den digitala ombordupplevelsen på Stena Lines nybyggen som just nu sjösätts på Irländska Sjön. Lina har sedan tidigare flera års erfarenhet av e-handel, digital produktutveckling och marknadsföring från bland annat Stena Line och klädföretagen Tenson och Monki.