Företag:

Riku Anttila

Sjökapten Riku Anttila tog den 1 februari över som chef för utbildningscentret Aboa Mare. Riku Anttila fortsätter efter Micael Vuorio som viceprefekt vid institutionen för teknik och sjöfart vid Novia och som STCW-ansvarig för Axxells sjöfartsutbildning samt som vd för Aboa Mare AB.

Riku Anttila har en gedigen erfarenhet inom sjöfartsbranschen. Efter mer än tio år till sjöss på olika tankfartyg, roro- och ropax-fartyg samt passagerarbilfärjor och kryssningsfartyg gick han iland. Han har arbetat som sjöfartslärare i Åbo och Raumo samt som chef för sjöfartsutbildningen i Raumo och för sjöfarts-, logistik- och hamnutbildningen i Kotka. Han har också arbetat som utredningsman för sjöfartsutbildningen vid Undervisnings- och kulturministeriet och Utbildningsstyrelsen samt som sjöfartssakkunnig i Kymmenedalens tingsrätt. Riku Anttila har även varit STCW-auditör för Nationella centret för utbildningsutvärdering.

De senaste åren har han arbetat som internrevisor vid Försvarsmakten, med särskilt ansvar för marinen och Försvarsmaktens strategiska projekt.

Förutom sjökaptensexamen har Riku Anttila magisterexamen i offentlig rätt.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.