Företag:

Pär-Åke Eriksson

Pär-Åke Eriksson har utsetts till chef för operativa avdelningen på Kustbevakningen. Han tillträder tjänsten omedelbart.

Pär-Åke Eriksson började Kustbevakningens grundutbildning 1994 och placerades under sin utbildningstid på kuststationen i Torekov. Direkt efter utbildningen började han på kuststationen i Västervik. I början av 2000-talet arbetade han under fyra år som räddningsledare på Sjöfartsverkets avdelning MRCC (nuvarande JRCC). Sedan han kom tillbaka till Kustbevakningen 2005 har han tjänstgjort både som befälhavare och stationschef, fram till 2018 då han utsågs till enhetschef för område Mitt. Sedan 2020 har han varit biträdande operativ chef och i mars i år utsågs han till tillförordnad chef för Kustbevakningens operativa avdelning.

– Pär-Åke Eriksson har en lång erfarenhet från Kustbevakningen och har djup kunskap om vår verksamhet och våra samverkanspartners. Jag är jätteglad och känner mig trygg med att han axlar rollen som chef för operativa avdelningen i ett skede där det är högt tryck på Kustbevakningen. Vi är myndigheten till havs med ständig närvaro och förmåga till handling. Då krävs tydlig ledning och handlingskraft, säger generaldirektör Lena Lindgren Schelin.