Företag:

Måns Frostell

Södertälje Hamns styrelse har utsett Måns Frostell till ny vd för bolaget. Måns Frostell har lång erfarenhet av produktion och logistik och kommer närmast från rollen som chef för Planering och Projekt på Telge Nät och Telge Återvinning, två systerbolag till Södertälje Hamn som ingår i Telgekoncernen.

– Måns har de kvaliteter vi ser är viktiga för att driva och utveckla Södertälje Hamn. Han har lång erfarenhet av produktion och logistik samt ett tydligt, inkluderande ledarskap som förmedlar entusiasm och framåtanda. Jag och hela Södertälje Hamns styrelse ser fram emot att hälsa Måns välkommen till Södertälje Hamn, säger Martin Ahlman, styrelseordförande i Södertälje Hamn i ett uttalande på hamnens hemsida.

Måns Frostell är ett bekant ansikte för många inom Telgekoncernen i Södertälje. Under hans tolv år i koncernen har han haft olika chefsroller, bland annat som leanchef på Telge AB och chef för Produktion och Distribution i Telge Återvinning och Telge Nät. Måns arbetar i dag som chef för Planering och Projekt i samma bolag.

– Det här känns verkligen jätteroligt och spännande. Jag är väldigt glad och hedrad över att få förtroendet att leda Södertälje Hamn. Det är fantastiskt att få stanna kvar i koncernen och ta sig an ett helt nytt uppdrag. Det är det bästa med Telge, skulle jag säga – möjligheternas koncern. Nu ser jag fram emot det viktigaste av allt: att få sätta mig in i Södertälje Hamns verksamhet och träffa alla medarbetare, säger Måns Frostell till hemsidan.

Datum för när Måns Frostell tillträder sin nya tjänst är i dagsläget inte klart.