Företag:

Magnus MackAldener

Magnus MackAldener är ny R&D Manager på Oceanbird. Han har en doktorsexamen i maskinteknik och en civilingenjörsexamen i fordonsteknik från KTH. Med 27 års erfarenhet från Scania och Traton AB har han lett stora team i att utveckla drivlinor och elektrifieringslösningar, vilket driver innovation inom hållbar transport. Han har stor erfarenhet av att introducera innovationer till en bredare marknad, och spelade en avgörande roll i att göra Scania till en ledare inom batterielektriska fordon. Magnus MackAldener innehar flera patent och har även tagit emot Ferdinand Porsche-priset för sina bidrag till fordonsutveckling.

Viljan att bidra till den gröna omställningen väckte Magnus MackAldeners intresse för Oceanbird. Att återigen använda vind inom sjöfarten är enligt honom en självklar lösning.

– Jag hade bestämt mig för att ytterligare bidra till den gröna omställningen och är övertygad om att lösningen på klimatförändringarna är teknisk. Jag drivs också av att bygga starka team inom forskning och utveckling. Oceanbird är ett växande företag, en start-up, men har stöd från långsiktiga nyckelspelare inom sjöfartsindustrin. Detta var en perfekt match för mig, säger han i en presentation på Oceanbirds hemsida.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.