Företag:

Åsa Kärnebro

Åsa Kärnebro har anställts som rådgivare och affärsutvecklare på Research Institutes of Sweden, Rise. Hennes roll blir att förstärka Rise erbjudande kring logistiklösningar för hamnar, såväl nationellt som internationellt.

Åsa Kärnebro kommer närmast från rollen som hamnkapten i Göteborgs hamn. Hon är utbildad sjökapten med lång erfarenhet som sjöbefäl, varav de senaste 25 åren iland.

– Åsas gedigna erfarenhet som nyckelperson i sjöfartssverige blir en stor tillgång i vårt arbete med utveckling och innovation, inte minst när det gäller hamnar och logistikkedjor, säger Jonny Nisbet, enhetschef för maritime consulting vid Rise, i ett pressmeddelande.

– Jag har tidigare jobbat mycket operativt och gentemot en rad olika aktörer samtidigt. Nu ser jag fram emot att få vara en del i ett team som fokuserar på utveckling av framtidens maritima utmaningar. En hamn är som ett eget ekosystem. Med hjälp av det som tidigare gjorts på Rise hoppas jag kunna komplettera ytterligare till gagn för de maritima såväl som de logistiska leden i syfte att få en mer heltäckande bild av hamnar i Sverige, säger Åsa Kärnebro.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.