Företag:

Anders Boman

Anders Boman är operativ chef på Gotlandsbolaget och har en lång erfarenhet från sjöfartsindustrin i ledande befattningar samt ett flertal styrelseuppdrag. Under 2022 investerade Gotlandsbolaget i svenska clean-techbolaget Plagazi och nu tar man plats i bolagets styrelse genom Anders Boman.

– Anders Bomans plats i Plagazi’s styrelse kommer att fördjupa vårt partnerskap med Gotlandsbolaget och utveckla vår förståelse om sjöfartsindustrin och hur vi kan optimera appliceringen av Plagazis process för att bidra till dess övergång till en vätgasbaserad sektor. Vi ser oerhört mycket fram emot att nyttja Anders Bomans breda erfarenhet, hans samarbete och hans påverkan på Plagazis framtida riktning, säger Torsten Granberg, vd Plagazi, i ett pressmeddelande.

– Gotlandsbolagets investering i Plagazi är en viktig del i vår resa mot nollutsläpp från våra fartyg. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och ledningen i Plagazi för att utveckla företaget, säger Anders Boman, COO Gotlandsbolaget.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.