Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Skeppsbyggnad

Samförstånd om STX-affär

Finska staten och Meyer Werft har nått samförstånd med STX Europe AS om huvuddragen för ett köp av dotterbolaget STX Finland Oy.

Arbets- och näringsministeriet i Finland och Meyer Werft noterar resultat i sina förhandlingar med den koreanska säljaren STX om ett köp av varvsbolaget STX Finland Oy. Enligt ministeriet har köparkonsortiet nått preliminärt samförstånd med den koreanska ägaren om huvuddragen i affären. Innan ett köp kan förverkligas återstår dock att lösa många frågor, bland annat avtal med olika intressenter.

– Genom gemensamma ansträngningar kan vi skapa långsiktiga positiva framtidsutsikter för såväl varvet som för det kluster som är beroende av dess verksamhet. Förhandlingarna fortsätter intensivt och vi hyser tillförsikt för att de ska avancera under de närmaste dagarna, meddelar näringsminister Jan Vapaavuori och vd Jan Meyer i ett uttalande.

Den gemensamma målsättningen är att man ska komma så nära en lösning innan slutet av nästa vecka att man kan ge ut mer information.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.