Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: RoRo

Estraden byter trafik

Bores roro-fartyg Estraden inleder trafik för P&O på Nordsjön samtidigt som den nuvarande befraktaren Mann Lines introducerar större tonnage.

Bore och P&O Ferries har avtalat om att flytta ytterligare ett Bore-fartyg till trafiken mellan England och kontinenten. I januari 2015 inleder Estraden en charter för P&O. I denna trafik sysselsätter P&O även Estradens två ”halvsystrar” Norsky och Norstream samt den större och nyare Bore Song.

På Estraden kommer rederiet att låta installera ett vindrotorsystem från det finska företaget Norsepower för att alstra elenergi. Fartyget har också utrustats med systemet NAPA Optimization för att reducera bunkerförbukningen.

Större fartyg på Åbo

Estraden har sedan leveransen 1999 gått i linjetrafik för Mann Lines med ändhamnarna Harwich och Åbo. Timo Helanto på Mann Lines i Finland säger att Mann Lines kommer att sätta in ett större fartyg i denna trafik som ersättare för Estraden. I detta skede vill Mann Lines inte lämna några närmare detaljer om vilket det ersättande fartyget blir.