Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Folk/företag | Container | Ekonomi

Välbesökt Donsömässa

Donsö Shipping Meet 2013 är över för den här gången och 800 deltagare från 160 utställare och över 50 rederier har nu lämnat Donsö. Var du plats? Eller är du nyfiken på vilka som var där? Kolla in Sjöfartstidningens bildspecial från DSM13!  

Mässan inleddes på tisdagen med att infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd invigningstalade i strålande solsken.

– Det finns nog ingen lämpligare plats att samlas på än här på Donsö när det gäller sjöfart, vi är omringade av hav och sjöfartshistoria, sade Catharina Elmsäter-Svärd på tisdagsförmiddagen och fortsatte:

– Sjöfartens betydelse för Sveriges export och import ignoreras och glöms ofta bort. Men vi i regeringen ser en stor potential för företag och jobbskapande inom branschen, för sjöfarten är en vinnare i den utveckling som nu pågår. Jag är här för att lyssna på vad ni har att säga, för dialogen mer er är oerhört viktig.

Efter att infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd invigningstalat om alltifrån vikingar, blå tillväxt till ett mer omfattande sjöfartsstöd, började utställare och besökare genast att nätverka och socialisera inne i de två mässhallarna, och efter bara någon halvtimme hade såväl temperatur som ljudvolym stigit märkbart i de båda mässhallarna.

Passa på att kolla in våra mingelbilder från DSM13 – nu dröjer det två år innan Donsöredarna samlar branschen igen på DSM15.

Kommentarer

 • Tommy Petersen

  All the best!
  Tommy Petersen
  Jerusalem

 • Anonymous

  Fortsatta trevligheter på Donsö…

 • Popeye the sailor

  Ganska meningslös ”mässa” på Donsö som dom flesta leverantörer känner sig ”tvingade” att ställa upp på. Bara för att Donsörederierna är deras kunder, det är trots allt SMM och Nor Shipping som gäller. Inte något bönemöte på Donsö…

  • Håller heller inte med dig Popeye. Det kan vara så att vissa deltagare under 2009 kände så för att mässan var ny och att deras kunder arrangerade mässan. Dock ändrades den inställningen ganska fort. När du får ett mötesschema i handen och ser att under de kommande två dagarna har du 17 möten med relevanta personer/företag så blir det plötsligt möjligt att mäta värdet på att ställa ut. Det kan varken SMM eller Nor Shipping leverera. Vi ställde också ut med vår utbildningsplatform och vi fann det enklare att förbereda sig och anpassa våra presentationer inför varje specifikt möte. Ser fram emot DSM15

 • William

  Vilken tråkig inställning du har Popeye. Som utställare kan jag säga att det var allt annat än meningslöst att vara med på DSM. Det var tvärtom två väldigt givande dagar och jag kommer inte tveka en sekund när det är dags att anmäla sig för DSM15.

 • ÖB

  Vi var på Donsö med tre av våra bolag och är nöjda av flera anledningar.
  Trevligt bemötande, lagom, planerat och enkelt.
  Nyttan efter 1 dag är tillräcklig, ses 2015.
  Tack alla som jobbat med mässan.

 • Lorenzo

  Det hade smakat väldigt gott med en öl, g/t eller virre i sommarvärmen därute paa DSM13 i Gbgs skärgaard, men man faar ta seden dit man kommer och spara detta till andra tillfällen!!!!

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.