Unik chans till modellkoll

Här är ett tips till alla er därute som gillar sjöfartskultur och framförallt då kanske fartygsmodeller: den 4-5 februari anordnas de så kallade ”Modellbyggardagarna” på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Dels får man chansen att träffa båtmodellkonstruktörer och kolla in nybyggda fartygsmodeller, dels ges en guidad temavisning om alla de ”över tusen” fartygsmodeller som museet har i sina samlingar. Guldkorn ur samlingen visas upp, och historiken bakom berättas. 

Kan kanske vara ett gyllene tillfälle att spana in gamla fartygsmodeller som i annat fall bara står och samlar damm i något undangömt magasin?

Den minnesgode läsaren tänker nu förstås genast att ”vänta nu, har inte Sjöfartstidningen skrivit om historiska fartygsmodeller rätt nyligen!?” – och jo, det har vi ju såklart. Närmare bestämt i nr 6 förra året, då vi besökte det magasin på Hisingen där Sjöfartsmuseet i Göteborg förvarar alla sina fartygsmodeller. Som är exakt 1.350 till antalet. Fler än i Stockholm?

Kommentarer

  • Maria O

    Fartygsmodeller är kul! Har ni chansen så besök det maritima museet i Hamburg – 40 000 modeller (väldigt många mini-modeller).

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.