Sommarstiltje

Ibland kan det kännas som om man är på helt fel plats vid helt fel tillfälle. Då handlar det oftast om att man hamnat mitt i något som man önskar att man inte hamnat mitt i. Men i mitt fall handlar det om att jag befann mig långt ifrån den plats jag önskat att jag befann mig på.

I helgen kolliderade Tentanks Ternvind med Stena Lines Stena Jutlandica utanför Vinga. En mycket olycklig händelse, men samtidigt en händelse med stort nyhetsvärde. Och jag som tillbringat stora delar av sommaren ute på Donsö hade kunnat rapportera väldigt detaljerat därifrån redan på söndagen, om det inte vore för att jag befann mig mitt i de småländska skogarna utan täckning på mobilen. Just denna söndag.

Men nu har vi kommit ikapp med rapporteringen och vi kan bara vänta på att Statens Haverikommission och andra myndigheter kommer med sina utlåtanden kring händelsen.

Det jag vill säga med detta är att vi på Sjöfartstidningen nu under sommaren har minskat på bemanningen under semestrarna, då det vanligtvis är stiltje bland sjöfartsnyheterna. Och nyhetsbevakningen är därför inte lika intensiv som under övriga delar av året. Troligtvis är det inte lika stor aktivitet där du befinner dig just nu heller.

Därför kommer nyhetsrapporteringen och nyhetsbrevet ta en paus under nästa vecka – vecka 31 – innan det kommer tillbaka igen veckan därpå.

Men hoppas ni har en bra sommar och om något stort händer så kommer ni så klart kunna läsa om det här på Sjöfartstidningen ändå!

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.