Snart dags för Almedalsveckan igen…

Ännu är det ett antal veckor kvar, men snart är det – tro´t eller ej – dags för Almedalsveckan i Visby igen. Det hela börjar som bekant söndagen den 28 juni och avslutas sedan nästföljande söndag, och som vanligt lär det väl bli nya rekord vad gäller besökssiffror, event och seminarier.

Precis som tidigare år kommer det förstås också att hållas en mängd evenemang med anknytning till sjöfarten. Även om inte alla programpunkter är spikade är det klart att arrangerande Sjöfartsforum har massor med intressanta arrangemang på gång, och att man även i år kommer att anordna den Maritima Mötesplatsen i Gotlandsbolagets trädgård på Hamngatan 1, som – enligt Sjöfartsforums vd Anna Risfelt Hammargren – kommer att utvecklas och förändras i år.

Helt klart är också att vi från tidningens sida kommer att vara på plats för att bevaka seminarier, intervjua branschfolk och ta så mycket mingelbilder som möjligt… Förra året var undertecknad där tillsammans med kollegan Pierre Adolfsson, och i år blir det kollegan Adam Bergman som får det hedervärda uppdraget att ta färjan över till Visby. Och ja: boendet är redan ordnat, färjebiljetten är inköpt och uppmaningen från en luttrad Almedalsbesökare (dvs undertecknad…) om att ta med sig egen cykel över – den tror jag nog faktiskt att den gode kollegan kommer att hörsamma. Annars får han skylla sig själv… 

Förra året live-twittrade ju Pierre och jag en hel del från de olika seminarierna, och även i år kommer vi definitivt att göra något liknande. Förhoppningen är att vi ska få igång någon form av funktion för liverapportering på nyhetssajt, så att det blir ännu enklare att följa de olika eventen från datorer, mobiler och läsplattor. För även om det är mycket branschfolk på plats, så är det förstås många som inte kan åka över och som därför efterfrågat just denna typ av bevakning. Eller vad tycker ni som läser denna blogg – är det bra med liverapportering? Och skulle ni vilja att vi även ser över möjligheterna att livesända med rörliga bilder? 

Till sist: en sak man inte kan råda över är som bekant vädret, vilket – som många av er kanske kommer ihåg – var rätt uselt under Almedalsveckan 2014. Som den omtänksamme och snälle människa jag är tänker jag därför inte försitta varje chans att uppmärksamma Almedals-Adam att packa ned kläder för alla eventualiteter. Och skor som tål väta.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.