”Vi gjorde Sjölog great again”

Forumdag, mässa och bankett är avklarade, nu kan vi andas ut. Två hektiska dagar för oss i projektgruppen är över och en helgs vila kändes välbehövlig. 

Båda dagarna gick bättre än vad jag förväntade mig. Forumdagen lockade över 55 studenter som lyssnade på ett seminarium på scen med branschaktiva, inspirationsföreläsning av Hasse och avslutades med en mycket välfylld CV-workshop. 

Frågan återstår dock, var är representanterna från företagen och Chalmers? Forumdagen är knepig för oss i projektgruppen att arrangera då det är svårt att veta vilka som kommer beroende på tema. I år satsade vi lite mer på studenterna vilket visade sig tydligt. Dock tappade vi besök från företagen. Framtida upplägg kommer diskuteras när den nya projektgruppen blivit utsedd.

 • Mässmingel.

  Fotograf: Anna Janson

 • Filip Pehrsson på scen.

  Fotograf: Anna Janson

 • Arrangörstruppen tackar för sig.

  Fotograf: Anna Janson

 • Stefan Andersson underhöll under banketten på temat Göteborgs sjöfartshistoria.

  Fotograf: Anna Janson

På torsdagmorgonen skulle mässan öppna vid 10:00 och det stod redan förväntansfulla studenter utanför dörren innan vi ens hade öppnat. Kanske var det de 100 goodiebags vi delade ut som lockade? I alla fall försvann de innan vi knappt kunde blinka. På mindre än 30 minuter hade 100 studenter letat sig in till mässan och minglet var i full gång. 

Genomgående under dagen fick jag som projektledare positiva kommentarer, studenterna var nyfikna och visade stort intresse för mässan. Något som kanske saknats under föregående år.

Dessvärre gör ju alla misstag och vi räknade inte alla besökare under dagen, men det kanske inte behövdes då det var ett aktivt myller under stora delar av dagen.

Utställande företag bjöd både på tv-spel, lego, historiska föremål och mycket annat som lockade besökare till just deras monter. Jag tror inte någon heller missade Tullverkets bil som stod utanför entrén. Vi i projektgruppen tycker det är jättekul när företagen hittar på spännande aktiviteter och engagemang i sina montrar. Det är ni som gör mässan till vad den är!

För att avsluta kvällen bjöds det på bankett för representanter från företagen och alla företagsvärdar som hjälpt till under dagen. Med god mat och dricka i sällskap av sång blev det en skön avslutning på denna dag. Det blev ju också ett riktigt roligt dansgolv till slut där vi kunde släppa loss.

Företagsvärdar, ni är hjältar, som sliter och ställer upp under dagarna med både det ena och det andra.

Jag tackar ödmjukast för alla positiva reaktioner på mässan och jag tror vi gjorde Sjölog ”great again”.

Hoppas vi möts snart igen.

Kommentarer

 • Fredrik Hermansson

  Härligt Filip med Vänner!
  Har haft nöjet att följa Sjölogg under flera år och många med mig är rörande överens, ni gör skillnad!
  Som projektgrupp tar ni ett otroligt ansvar genom ert stora engagemang. Detta arbete noteras och som arbetsgivare värdesätter vi detta engamang högt på era respektive CV’s. Ni får sjöfartsklustret att samverka och jag gläder mig att få träffa er ute i arbetslivet på sikt, likväl som att få träffa nya spännande projektgrupper och engagerade studenter i framtiden!
  Mvh
  Fredrik Hermansson
  Greencarrier Liner Agency Sweden AB

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.