Sjölog tillbaka till Lindholmen

Hej! Mitt namn är Filip Pehrsson och jag har återigen fått möjligheten att leda projektgruppen för SJÖLOG. Jag går sista året på det treåriga programmet Internationell Logistik på Chalmers.

Äntligen skall vi få lämna de digitala plattformarna och ta oss ut till Lindholmen och ses på riktigt. Men till att börja med vill jag säga ett par ord om förra årets upplaga (2021) som hölls på plattformen Graduateland. En plattform riktad till mässarrangörer och som kan användas när pandemier och annat står i vägen för fysiska möten.

Som projektledare var det en utmaning att ställa om helt, men även en fördel då vi i gruppen hade alla möjligheter att lägga upp det på det sätt som vi ansåg passade företag och studenter bäst. Att vara projektledare inför ett digitalt event, med en bransch som ännu inte skickar sina dokument i elektronisk form var lite av en utmaning. Det blev många samtal där jag fick agera ”it-support” och lösa tekniska bekymmer. Å andra sidan blev slutresultatet över förväntan, på alla sätt. Under live-föreläsningarna som strömmades under dagen hade vi minst 100 tittare under hela tiden och strax över 1500 chattmeddelanden skickades mellan besökare och 21 engagerade företag under dagen.

Jag som projektledare vill passa på att tacka 2021 års medverkande för ett lyckat evenemang men nu är det dags att tänka på framtiden.