Fakta om fartyg flyter igen!

I dag är en bra dag för alla sjöfartsnördar. Den fantastiska fartygsdatabasen Fakta om fartyg har återuppstått efter en tid i dvala. Det var i januari i år som Micke Asklander bestämde sig för att plocka ner sin sida efter diverse teknikstrul och borttappad lust. ”Jag känner att jag inte längre känner den glädje sidan gav mig för några år sedan”, skrev han vid nedläggningen av den sida som han drivit i 15 år.

Fakta om fartyg har betytt oerhört mycket för mig under alla de år som jag bloggat om sjöfart, närmare bestämt sedan 2007. Få sidor har kunnat ge så mycket detaljerad information genom ett så enkelt format. Tusentals är de sjöfartsälskare som använt sig av sidan för att få upplysningar om älskade och hatade passagerarfartyg. Även många journalister har haft stor nytta av sidan i sin research vid olika sjöfartsrelaterade nyheter. De ofta blixtsnabba uppdateringarna har många gånger överraskat både branschfolk och mediefolk.

Stor eloge för ditt arbete, Micke!

/Christopher

PS! Passar på att göra lite smygreklam för Sjöfartsbloggens nystartade sida på Facebook! In och gilla!

Kommentarer

 • Anonymous

  Vad trevligt!Välkommen åter!
  Monne.

 • Anonymous

  FoF hälsas Välkommen åter då!
  Monne Sahlberg.

 • Anonymous

  Toppen Toppen Det var många sjökisar som saknade FoF

 • Anonymous

  Jag hoppas fotografierna på båtar o.d.har en chans å komma tillbaka när vi nu har turen att få FoF på nätet igen. MVH Båsen Andersson

 • Daniel Carlsson

  Men gud vad härligt! Jag har använt sidan mycket i jobbet för att leta information om de båtar jag ska ombord på. Så det var mycket ledsamt när jag såg att Micke lagt ner den. Hoppas han finner lust att fortsätta många år framöver. Annars finns det säkert någon som är villig att ta över.

 • Roger Andersson

  Goda nyheter
  Tack för comebacken Micke Asklander.
  Webbsidan är ovärderlig för svensk sjöfart ock svenska sjömän.
  Den borde premieras med något sjöfarts-stöd eller stipendiat från någon bra Sjömansstiftelse.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.