Trevlig sommar!

Vi går mot semestertider och såväl Sverige som Finland börjar varva ned. Under en månad framåt är det resor, trädgården, sommarstugan, båten eller husbilen som gäller. Åtminstone för en stor del av dem som har jobb iland.

Däremot fortsätter livet sin gilla gång ombord på fartygen. Där är det ingen skillnad på rutinerna vare sig det är juli eller november. Vädret är förstås lite bättre nu på sommaren. Men vakterna rullar på och en besättning avlöser den andra med jämna mellanrum. Passagerare, fordon och last ska nå sina destinationer, även om en stor del av landet håller stängt.

Här på Sjöfartstidningen gör vi nu en månads uppehåll i utgivningen av både tidning och nyhetsbrev. Däremot fortsätter vi kontinuerligt med att uppdatera vår webbsajt med nyheter och annat läsvärt.

Vi på tidningen önskar våra läsare och besökare av vår webbsajt en skön och avstressande semester. Som vi alla mycket väl vet, bör man koppla loss ibland för att med nya krafter ta itu med jobbet när det igen blir dags att återgå till vardagen.

Alla de som håller handelsflottan igång, både på fartyg och rederikontor, och alla de som arbetar inom andra sektorer under vår främsta semestermånad – inte minst de som tryggar viktiga samhällsfunktioner inom sjukvård, sjöräddning, polis och brandkår – önskar vi en fin juli månad, trots att den går i arbetets tecken.

Kommentarer

 • Anonymous

  Trevlig sommar!

 • Sednatho

  Sjöfartstidningens redaktion, följer resten av sjöfartssverige o slår igen!
  Siste man halar flaggan..typ!
  Egentligen kan ni fortsätta er semester för det finns inte mycket maritimt att rapportera om, här ifrån landsbygdens o jordbruksstödets rike!
  Gud ske lov, så har vi fortsatt sjöfartsnyheter från världens 4e största sjöfartsnation att tillgå, nämligen det Blå Danmarks sjöfartsnews, Maritime Danmark, en dagsaktuell site som SST ändå frodigt kopierar ifrån..så ha en lång o skön sommarsemester, vi är inte många som saknar er ändå.

  • Lars Adrians

   Tack för den varma och uppmuntrande sommarhälsningen, vi kommer att sakna dig under uppehållet och vi ser fram emot att höra från dig igen när vi är tillbaka 🙂

  • Pär-Henrik Sjöström

   Bara ett förtydligande. Vi kommer inte att stänga helt under juli månad. På vår webbsida kommer vi att rapportera om sjöfartshändelser även under semestermånaden.

  • Surgubbe

   Inte bara det…. Det är varmt och klibbigt också. I farlederna är det fullt med snedseglare. Vattnet är fullt med alger och stockholmare.
   Inte går det att kryssa med Birger Jarl längre. Men man hade ju ändå inte haft tid.
   För vi måsta alla jobba dubbelskift för att ha råd att betala räntan på lånet till ett hus vi aldrig hinner njuta av.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.