Skärpt ton kring Tallinn

Konkurrensen om Tallinnresenärerna hårdnar ytterligare efter Viking Lines beslut att inkommande sommar använda Mariella och Gabriella i trafiken istället för att ha dem liggande på dagarna vid Skatudden.

Detta besked möts med applåder på Åland där alla nyheter som rör Viking Line och Rederi Ab Eckerö väcker stort intresse. Som arbetsgivare är båda koncerner extremt viktiga. Det är dessutom ett faktum att passagerartrafiken i den här delen av Östersjön är i stort sett mättad och att alla nya initiativ är välkomna. Det enda undantaget är egentligen Estlandstrafiken mellan Helsingfors och Tallinn där det fortfarande går att tjäna pengar och där efterfrågan till och med växer.

Nyheten väcker också den vanliga frågan om den interna konkurrensen mellan de åländska rederikoncernerna Viking Line och Rederi Ab Eckerö. Är det verkligen det bästa för alla att fortsätta konkurrera dels med varandra och dels mot jätten Tallink Group? Både Viking Line och Rederi Ab Eckerö ägs till stor del av samma småägare men har vitt skilda storägare med, historiskt sett, väldigt olika syn på det här med shipping. Över tid har det dock visat sig att även åländska redare går samman när tiderna så kräver.

Ha en trevlig helg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilden är från hamnen i Tallinn där de stora färjorna tar i land.

Xprs_08405_444x250

Viking Lines Viking XPRS är en storspelare på Finska viken liksom…

finlandia_1_1196x797

…Rederi Ab Eckerös Finlandia som trafikerar för Eckerö Line på samma rutt.

 

 

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.