Praktikplatser på utlandsflaggade fartyg

Flera av våra medlemsföretag har visat intresse för att ta emot praktikanter på sina utflaggade fartyg runt om i världen. Det har stor betydelse för branschen att våra medlemsföretag på detta sätt kan bidra till att svenska sjöbefäl får en chans till praktik även på icke-svenska fartyg.

Hittills har Sirius, Tärntank , Furetank, Laurin, Viking  Supply, Väderötank och Wallenius erbjudit praktikplatser. Stort tack!

Kommentarer

 • Anonymous

  Stort Tack? De rederierna slipper ju betala ut någon lön till sina praktikanter, så det borde vara dem som ska vara tacksamma.
  Universiteten har ju inte lyckats lova det som som står i deras utbildningsbeskrivning, så jag vet inte. // befälselev

  • Lars Adrians

   Visst har du har en poäng men det är ju trots allt så att under elevernas praktik så skall besättningen avsätta tid för att instruera och handleda.
   Det var ett tag sedan jag gick iland men så som det fungerade när jag seglade till sjöss så var befälseleven inte en resurs att räkna med som arbetskraft.
   Befälseleven skulle ha handledning i sitt praktiserande på i stort sett alla positioner ombord.
   För ett fartyg som har täta hamnanlöp och ett intrimmat gäng som sköter lastning/lossning och ankomst/avgång kan det vara mera krävande att ha en befälselev ombord än att inte ha en. Med dagens krav på säkerhetsutbildning och familiarization så är min bedömning att det går åt betydligt mer tid till handledning nu jämfört med för 10 år sedan.

   • c/o

    ja det går massor med till dessa elever

  • c/o

   varför skulle en elev få lön? dessa elever tar ju tid o resurser från min vanliga arbetstid o gör mitt tyngre, visst positiva saker kommer på köpet…men…

   med din attityd gynnar du knappast dina intressen

 • Anonymous

  Ni kan lägga ner sjöfarten!

 • Anonymous

  Ja lägg ner skiten har varit det bästa,,,vem fasan vill vara ombord på ett fartyg som får i princip samma mat veckan om, året om, låt rederier som vill ha Fillipinare få styra sitt företag från Manila,,ja och där ligger man illa så fan låt skiten dra dit dom vill för det ända dom vill är att ha mer pengar i sina fickor, dom kan endå inte få nog

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.