Fotograf: Transatlantic

Kategori: Torrlast | Ekonomi | Fartygsaffärer

[email protected] tar över Transatlantics småbulk

Rederiet [email protected] i Ystad tar över Transatlantics bulkdivision genom att från och med den 1 september ta över all kommersiell verksamhet från den krisande jätten.

I avtalet ingår också att [email protected] chartrar Transatlantics småbulkfartyg. Ett tjugotal personer kommer att få lämna sina jobb på Transatlantic som betraktar affären som en del i sitt omstruktureringsprogram där man ska fokusera på roro- och containertrafik på Östersjön och Bottenviken.

– Short Sea Bulk är inte längre en del av vår kärnverksamhet. Avtalet med [email protected] ger oss möjlighet att intensifiera våra aktiviteter i våra två viktiga segment, RoRo och Container. Samtidigt förväntar vi oss en reduktion på cirka 100 miljoner SEK av förlustbringande kvartalsomsättning. Sammantaget förväntas denna transaktion ge en positiv effekt på Industrial Shippings resultat från dag ett, säger Heléne Mellquist, VD för TransAtlantics affärsområde Industrial Shipping.

[email protected] grundades 2000 av Anders Nilsson och har sedan tidigare 15 isklassade fartyg, ägda och inchartrade, i flottan. Fartygen är i storlekarna runt 4.000 ton respektive 7.500 ton.  

I och med det nya avtalet utökas flottan med 18 fartyg från Trans. [email protected] bllir nu en av de största bulk-aktörerna i Norden.

Kommentarer

  • Anonymous

    ö

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.