X-Press feeders har återigen startat regelbunden linjetrafik för gods i container till Piteå.

Fotograf: Shorelink

Kategori: Container

Återstart av fraktlinje från Piteå

Singaporebaserade containerrederiet X-Press feeders kommer återigen att trafikera Piteå hamn. Det meddelar hamnbolaget Shorelink i ett pressmeddelande.

Det är för att effektivisera godsflöden och fortsätta utvecklingen av industrierna i norra regionen som X-Press feeders beslutat att återigen ha regelbunden linjetrafik för gods av container till Piteå. Det skriver logistik- och hamnbolaget Shorelink i ett pressmeddelande under måndagen.

– Vi har under en lång tid haft diskussioner med rederier då vi har sett möjligheten att få returgods för de fartyg som kommer hit med styckegods. Det är en win-win för alla inblandade parter, säger Ola Isaksson, säljchef Shorelink i pressmeddelandet.

Den nya linjen går via Hamburg och Wilhelmshaven med anlöp i Piteå på måndagar varje vecka. Returgodset från Sverige kommer främst från sågverken i regionen och består av sågade trävaror som transporteras i container. Ett stort flöde av sågade trävaror finns sedan tidigare i både Piteå och Skellefteå, men inte i container.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.