Företag: Sveriges Geologiska Undersökning

Fartygskock

Sveriges geologiska undersökning söker fartygskock till S/V Ocean Surveyor

Vi söker nu en fartygskock till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2022. Fartyget används för den maringeologiska verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster.

SGU söker nu en fartygskock till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2022. Fartyget används för den marinkarterande verksamheten vid SGU som har i uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges alla kuster och havsområden samt i insjöarna. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade hydroakustiska mätinstrument och sedimentprovtagare. Fartyget har under en två års ombyggnation utrustats med dieselelektrisk framdrift, ny bryggutrustning, med mera. Ett stort fokus har varit att förbättra och modernisera arbetsmiljön genom att bygga bort eller minska bullerkällor, att öka tillgängligheten och installera ny brandsäkerhetsutrustning. Besättningen är sex personer men båten är bemannad med totalt 13 till 17 personer, beroende av uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som kock ombord på Ocean Surveyor är du ansvarig för alla delar som rör matlagningen ombord. Du tillagar och serverar frukost, lunch och middag och ansvarar för planering och inköp av proviant. Andra arbetsuppgifter som ingår är att ansvara för hygien och renhållning av backdäck dvs, byssan, mäss, och salong. Matkylar, frysar, torrförrådet samt fartygstvätten är också ditt ansvarsområde.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • Behörighet som fartygskock med utbildning i livsmedelshygien,
  • giltigt läkarintyg för sjöfolk,
  • erfarenhet av att arbeta till sjöss
  • erfarenhet av planering och inköp av proviant.
  • B-körkort,
  • Svenska är arbetsspråk ombord därför behövs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Din ansökan ska innehålla ett utdrag ur Transportstyrelsens register för att styrka dina behörigheter och erfarenhet.

Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som är beskrivna i annonsen.

Personliga kvalifikationer

Din sociala förmåga och att du är serviceinriktad är avgörande för att passa i rollen som kock. Du har i din position i en viktig roll att bidra till en positiv stämning. Vidare är du prestigelös, noggrann och är flexibel då verksamheten inte alltid följer ett statiskt schema, mattider och yttre förhållande kan komma att ändras med kort varsel. Andra viktiga egenskaper är att du är säkerhetsmedveten och ordningsam.

Om anställningen

Anställningsform: Säsongsanställning, från av maj 2022 och in i oktober 2022 , vi förutsätter att du kan arbeta alla schemalagda perioder, 1:1-system, 14-dagarstönar. Arbetstiden är normalt ett 12 timmars pass per dygn. Placeringsort är Uppsala, reseersättningar och traktamente utgår för fartygsarbetet.

Anställningsort: Uppsala

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Vill du veta mer, hör av dig till dig till enhetschef Björn Bergman, telefon 018 -17 91 91 eller befälhavare Mathias Nyström, telefon 018-17 90 30. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-03-27. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökninsgtiden.Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Diarienummer: 411-555/2022

Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.