Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsutrustning | Miljö | Passagerarsjöfart

Fler Finnlines-fartyg får skrubbrar

Finnlines har beslutat att även Star-klassens fartyg utrustas med skrubberanläggningar. 

Det är nu klart att Finnlines går in för skrubbertekniken även på sina största ropax-fartyg för att reducera svavelutsläppen när det nya svaveldirektivet träder i kraft 2015. Finnlines uppger att rederiet har tecknat avtal med en ”stor leverantör” gällande installation av skrubberanläggningar på ropax-fartygen av Star-klass. Installationen kommer att slutföras i slutet av 2014 och i början av 2015.

Finnlines har fyra fartyg av Star-klass i sin flotta: Finnlady, Finnmaid, och Finnstar går för närvarande i trafik mellan Helsingfors och Travemünde, medan Nordlink är sysselsatt på linjen Malmö–Travemünde.

Två leverantörer för roro-flottan

I maj offentliggjorde Finnlines att rederiet anlitar två leverantörer för installationerna av skrubberanlägnningar på sina roro-fartyg. Wärtsilä levererar skrubberanläggningar till Finnbreeze, Finnsea, Finnsky, Finnsun, Finntide och Finnwave medan Finnkraft, Finnhawk, Finnmill och Finnpulp får anläggningar från Alfa Laval.

Kommentarer

 • Musen

  ”Installationen kommer att slutföras i slutet av 2015 och i början av 2015.” Menar du kanske i slutet av 2014? 😉

 • Anonymous

  Idiot reporter

  • Artig

   Mår du bra eller har ett problem med ditt huvud? Du måste kanske träffa din läkare, det vill säga psykiatrer att få starkare tabletter eller en riktig fin lavemang?

 • Pär-Henrik Sjöström

  Tack för den vänliga kommentaren och för att du uppmärksammade felet i årtalet. Det ska givetvis stå i slutet av 2014 och i början av 2015. Vi korrigerar nyheten.

  • Musen

   Inget problem. Lycka till! 🙂

 • Ove

  Artig. Du verkar ha problem med svenska språket anmäl dig till en kurs så blir det säkert bra. Två grova grammatiska fel i en så kort text är inte bra.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.