DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

Fotograf: Wasaline

Kategori: Fartygsutrustning | Passagerarsjöfart

Wärtsilä ingår serviceavtal med Wasaline

Wärtsilä avtalar om underhåll av huvud- och hjälpmotorerna på färjan Wasa Express.

Wärtsilä Finland Oy och NLC Ferry Oy, som opererar färjetrafik mellan Umeå och Vasa under namnet Wasaline, har ingått ett femårigt serviceavtal. Avtalet träder i kraft den 1 januari 2016 och omfattar reservdelar och underhåll av motorerna på färjan Wasa Express. NLC Ferry ägs gemensamt av Umeå och Vasa.

Tillväxt

Wasa Express, som levererades 1981, har fyra Wärtsilä Vasa 12V32 huvudmotorer och två Wärtsilä Vasa 4R32 hjälpmotorer.

– Jag är väldigt stolt över att kunna underteckna ett långsiktigt serviceavtal med Wärtsilä, eftersom vårt samarbete fungerat alldeles utmärkt. Vår färjetrafik är idag känd för sin pålitlighet på den här rutten och vi har visat konstant tillväxt både på passagerar- och fraktsidan. Jag är övertygad om att vi nu har säkrat högklassig service tills det kommer en ny färja, säger Peter Ståhlberg, vd på NLC Ferry Oy.

Nybygge planeras

Inom EU-projektet Midway Alignment of the Bothnian Corridor planeras ett nybygge för linjen Umeå–Vasa. I projektet deltar både Wärtsilä och NLC Ferry. Wärtsilä svarar för designen av nybygget i projektets första fas som snart är slutförd. Följande fas inleds 2016 och omfattar förutom byggnation av en ny färja omfattande åtgärder i hamnar och terminaler i transportstråket.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.