Fotograf: Maersk Line

Kategori: Hamn/Logistik | Container

Göteborg får direktförbindelse med Korea

Nästa vecka startar Maersk Line direkttrafik till Busan i Sydkorea. Maersk Essen på strax över 13.000 TEU är först ut och är framme i Busan 41 dagar senare.

– Korea tillhör en intressant och expansiv region. Att vi nu kan erbjuda marknaden en unik och direkt service från och till Busan stärker våra kunders konkurrenskraft ytterligare, säger Joakim Palm, försäljningschef för Maersk Line i Sverige i ett uttalande.

Busan har adderats till rederiets AE 10-slinga där förutom Göteborg också hamnarna Gdansk, Aarhus, Bremerhaven, Rotterdam, Port Tangiers, Singapore, Yantai, Hongkong, Kwangyang, Ningbo, Shanghai samt Tanjung Pelepas ingår. Slingan kommer att trafikeras med rederiets bjässar i Triple-E-klassen efterhand som de levereras.

Enligt rederiet finns det också miljövinster med direkttrafik mellan Göteborg och Korea. Den transporten minskar CO2-utsläppen med 25 procent jämfört med snittet för en containertransport mellan Europa och Asien. Utsläppen per container minskar ytterligare när Triple-E-fartygen med en kapacitet på 18.000 TEU sätts in på rutten.