Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Viking Line prisat

Rederikoncernen Viking Line har valts till Årets Logistikföretag av Åbo handelskammare och den finska finska organisationen för inköp och logistik i Finland. 

Enligt prisutdelarna får rederiet priset av följande anledning: ”Viking Line har genom att investera i ett nytt fartyg ökat lastkapaciteten såväl regionalt som nationellt på den viktiga rutten Åbo-Stockholm. Samtidigt har det nya fartyget märkbart stimulerat passagerartrafiken genom Åbo hamn.”  

Vidare skriver prisutdelarna följande i motiveringen: ”Det nya LNG-drivna fartyget tar hänsyn till miljöaspekter och säkerställer trafiken inför det nya regelverket om svavelutsläpp som snart träder i kraft. Dessutom beställdes fartyget från Åbo varv, vilket bidrog till att sysselsättningen i regionen främjades och varvets verksamhetsförutsättningar kunde räddas.” 

Priset som Årets Logistikföretag delades ut på Handelskammarens seminarium ”Transportdagar 2013” i Åbo.

– Vi är mycket glada över att ha erhållit detta pris. Vi välkomnar tilläggskapaciteten på denna viktiga rutt. Vårt beslut har föregåtts av en långsiktig planering där både nuvarande som framtida utmaningar beaktats, säger fraktdirektör Harri Tamminen, Viking Line, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.