Viking Cinderella.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik

Viking Cinderella byter linje under högsäsong

Under sommarens högsäsong kommer Viking Line att ha avgångar varje dag i vardera riktningen på linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors.

I och med försäljningen av bil- och pasagerarfärjan Amorella i höstas har Viking Line sedan mitten av september trafikerat linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors med endast ett fartyg, Gabriella. För att svara mot efterfrågan på resor under högsäsong kommer Viking Cinderella att sättas in som andra fartyg på Helsingforslinjen under perioden 30 juni till 6 augusti 2023. Viking Line kan därmed erbjuda dagliga avgångar på linjen.

Dagtur till Tallinn

I likhet med tidigare år kommer fartygen på Helsingforslinjen även att göra en tur- och returresa mellan Helsingfors och Tallinn under den tid de annars skulle ligga i Helsingfors över dagen.

– Juli månad utgör vår absoluta högsäsong med stor efterfrågan på samtliga Östersjödestinationer. Intresset har ökat under pandemin, då många upptäckte fördelarna med resande i närregionen. Stockholm har dessutom mycket nytt att erbjuda turister. Rådande världsläge talar också för kortare, prisvärda resor. Därför dubblerar vi nu avgångarna för att så många som möjligt ska kunna resa bekvämt mellan Helsingfors och Stockholm, säger Ninna Suominen, marknadsföringsdirektör, Viking Line, i ett pressmeddelande.

Viking Cinderella återgår den 7 augusti 2023 till sin ordinarie trafik med dygnslånga skärgårdskryssningar mellan Stockholm och Mariehamn samt längre destinationskryssningar till utvalda resmål runt Östersjön, uppger Viking Line.