Fotograf: Silversea Cruices

Kategori: Fartygsutrustning | Passagerarsjöfart

Tecknar avtal med Silversea

Den marina mobiloperatören Telenor Maritime kommer att leverera internetlösningar och digitala tjänster till Silversea Cruises hela flotta.

Tillsammans med SES ska företaget se till att kryssningsfartygen bland annat kommer att förses med GSM/VSAT-lösningar via företagets nya connectivity-plattform, vilket möjliggör en bredbandshastighet på upp till 150 Mb/s.

Inga begränsningar

– Silversea Cruises håller högsta standarden på sina lyxkryssare och ger förstklassiga gästupplevelser till sina krävande kryssningsgäster. Nu vill de möta morgondagens krav. Vi har tillmötesgått deras behov genom teknisk innovation och vårt sätta att arbeta, säger Frode Støldal, vd för Telenor Maritime i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För första gången kan kryssningsgäster verkligen använda sina mobila enheter som hemma, utan några begränsningar för appar som till exempel Facebook, Youtube eller till och med Netflix.

Streama

Fabio Agostini, CIO på Silversea Cruises:

– Telenor och SES tar oss till nästa nivå. Våra gäster kan nu använda våra tjänster för att strömma video, vara i kontakt med sina familj och vänner med hjälp av ljud- och konferensappar, och surfa med sina sociala medier, säger han.