Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Passagerarrekord för Viking XPRS

Viking Lines färja Viking XPRS på linjen Helsingfors–Tallinn har sedan trafikstarten våren 2008 transporterat tio miljoner passagerare. 

Viking Line uppger att ingen Viking Line-färja tidigare har haft lika stora passagerarvolymer under en motsvarande tidsperiod. Viking XPRS sattes i trafik den 28 april 2008 på linjen Helsingfors–Tallinn och har fram till januari 2014 seglat under svensk flagg. Numera är Viking XPRS registrerad i Estland.

Det är dagskryssningarna som drar mest passagerare till Viking XPRS. Fartyget avgår från Helsingfors på förmiddagen och stannar fyra timmar i hamn i Tallinn före returresan till Helsingfors. Viking XPRS har även en kvällsavgång från Helsingfors med övernattning i Tallinn och morgonavgång från Tallinn.

Under inkommande sommarsäsong ökar Viking Line sin kapacitet med ytterligare en tur- och returresa över Finska viken varje dag från mitten av juni till slutet av augusti. Det blir Gabriella och Mariella från linjen Stockholm–Helsingfors som i stället för att ligga i Helsingfors under dagen gör en dagtur till Tallinn.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.