Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Finnlines till Långnäs

I oktober börjar Finnlines ropax-fartyg anlöpa Långnäs på Åland på morgonturerna från Kapellskär och Nådendal.

Från och med oktober 2013 kommer Finnlines avgångar på vardagsmorgnarna från både Kapellskär och Nådendal att gå via den åländska färjehamnen Långnäs. Sjöresan mellan Nådendal och Långnäs tar fem timmar och mellan Kapellskär och Långnäs tre och en halv timme. 

Finnlines transporterar enbart passagerare i fordon i sin trafik mellan Finland och Sverige. Rederiet har tre ropax-fartyg i trafik på linjen Kapellskär–Nådendal som gör en tur- och returresa per dygn. Systerfartygen Finneagle och Finnfellow tar hand om morgon- och kvällsavgångarna, medan den mindre Finnsailor under vardagar avgår från Nådendal på eftermiddagen och Kapellskär på natten.

I framtiden även kvällsavgångar

Även om det till en början bara blir anlöp i Långnäs på dagturerna utesluter linjechef Antonio Raimo på Finnlines inte möjligheten till ålandsanlöp även på kvällsavgångarna.

– För att bättre tillgodose våra kunders behov öppnar vi nu ålandstrafiken och vi är övertygade om att det finns en efterfrågan i framtiden för ålandsbesök även på kvällsavgångarna, säger han.

I trafiken via Åland kan Finnlines nu också sälja taxfree-varor, något som tidigare inte var möjligt på direktlinjen Kapellskär–Nådendal. 

– Vi kommer inte att ändra på vårt koncept och ta in underhållning. Det är fortfarande en bekväm transport som vi erbjuder och måltiderna ombord är inkluderade i biljettpriset, säger Kaj Takolander, passagerarchef på Finnlines, till Sjöfartstidningen.

Kommentarer

  • H Kivimäki

    Helt underbart beslut åker Kapellskär–Nådendal lite då och då har en liten stuga vid byn Evijärvi åkte med silja i höstas från Stockholm det blev mycket strul 3,5 km kö höll på att missa båten vägtullar 60 kr blev det vet inte riktigt var jag har åkt för att ta mig till Värtahamnen Finnlines resor är bland de bästa om man inte ska supa rumla runt maten är helt okej man tar den mängd man äter upp och vill man ha mer är det bara att hämta mer borden i matsalen är så många att man inte blir av med det medans man hämtar mer mat trevlig personal väldigt hjälpsamma det enda som man saknat är just taxfree man vill ju ha med sig det så kallade (saunakaljat) bastuölen

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.