Hapag Lloyd ökar feedertrafiken till Göteborg.

Kategori: Hamn/Logistik | Container

APMT i Göteborg får mer trafik

Hapag Lloyd dubblerar sin feedertrafik till Göteborg. Från och med den 9 juni ska rederiet anlöpa containerterminalen APM Terminals två gånger per vecka.

Hapag Lloyds VD Dirk Kaestner säger i ett pressmeddelande att de under de senaste månaderna sett en positiv utveckling av bokningarna till och från Göteborg. 

– Göteborg är utan tvekan den största svenska hubben för import och export och här finns den största containerterminalen i Sverige med bra järnvägs- och vägförbindelser.

Totalt kommer Hapag Lloyd att ha kapacitet att ta 658 TEU respektive 800 TEU i de båda anlöpen. Och det är framför allt typiska industriprodukter, bildelar, timmer och svenska hightech-produkter som skeppas ut. Importvarorna består främst av olika konsumentprodukter som elektronik, kläder, hushållsprodukter och mat.

Viktig kund

Patrik Thulin, CCO på APM Terminals, konstaterar i ett pressmeddelande att Hapag Lloyd är en stor och viktig kund för terminalen.

– Att de utökar sin trafik visar dessutom att intresset för Göteborg som transportnav är stort och att man tror på en positiv utveckling av den nordiska marknaden. 

Hapag Lloyds två linjer kommer att trafikera Göteborg-Århus-Bremerhaven-Hamburg-Helsingborg-Göteborg samt Göteborg-Bremerhaven-Hamburg-Köpenhamn-Helsingborg-Göteborg.