45 personer tvingas att lämna sina arbeten på Viking Cinderella.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Arbetsmarknad | Passagerarsjöfart

45 sägs upp från Cinderella

I slutet av sommaren varslade Viking Line närmare 80 anställda ombord på kryssningsfärjan Viking Cinderella. Nu står det klart att 45 av dem blir av med sina arbeten.

Det var på grund av coronapandemins effekter som Viking Line i augusti tvingades att lägga ett varsel som berörde 78 personer ombord på kryssningsfärjan Viking Cinderella som går i trafik mellan Stockholm och Mariehamn.

Förhandlingarna avslutade

I början av oktober avslutades förhandlingarna med Seko sjöfolk, vilka resulterade i att varslet reducerats till att omfatta 45 personer. Det rapporterar Seko sjöfolks medlemstidning Sjömannen.

– Det är alltid tragiskt med varsel och uppsägningar. Men Viking Line är ett av de rederier som verkligen inte har velat säga upp någon. Det här var sista utvägen och det märktes under förhandlingarna. De har varit villiga att hitta lösningar ihop med oss, säger ombudsmanen Oskar Lindskog till tidningen.

31 personer erbjuds andra anställningar

Utöver de 45 som sägs upp kommer elva personer att erbjudas andra befattningar än de har i dag, samt 20 personer erbjuds poolanställning. De som sägs upp har fått förlängd företrädesrätt till återanställning fram till mars 2022.