Kategori: Reparationsvarv | Säkerhet

Varvsarbetare föll sex meter

En 31-årig man föll på onsdagsmorgonen omkring sex meter ned i ett lastrum, då han i samband med reparation av ett fartyg på Karstensens Skibsværft i Skagen trampade igenom en träskiva på översta däck. 

– I normala fall har vi stålskivor över alla luckor. Vid tillfället var vi dock mitt uppe i slutförandet av målningen av fartyget, och då var det ett ställe där arbetarna skulle sätta upp de sista rören. Därför var stålskivorna borta och istället låg där en träskiva. Den höll tyvärr inte för mannens vikt, säger Tage Rishøj, vd för Karstensen Skibsværft till danska tv2nord.

Mannens firades upp från lastrummet med hjälp av en av varvets egna kranar och kunde sedan lyftas över till en bår. Enligt insatsledaren vid Beredskabscenter Frederikshavn var mannens tillstånd stabilt då han efter olyckan fördes i ambulans till sjukhus, och osannolikt nog tycks mannen ha klarat sig utan några brutna ben eller andra allvarliga skador. 

Karstensen Skibsværft har efter olyckan fått kritik från danska Arbejdstilsynet, som utfärdat ett så kallat föreläggande till varvet där man kräver att liknande olyckor inte ska kunna hända igen. 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.