Galaxy går i trafik på linjen Stockholm–Åland–Åbo.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

All time high för Tallink

Tallink Grupp noterar sin hittills största passagerarvolym för juli månad för sjätte året i rad. Finlandstrafiken har ökat kraftigast. 

Under juli reste 1.223.901 passagerare med Tallinks färjor, vilket är den största volymen under en månad i rederiets historia. Antalet passagerare ökade med 1,3 procent jämfört med juli 2017.

Flest passagerare reste över Finska viken mellan Helsingfors och Tallinn (633.260), men för den största procentuella ökningen (2,2 procent) svarade linjerna mellan Sverige och Finland, där fartygen transporterade 375.199 passagerare. Antalet personbilar på linjerna Sverige–Finland ökade med 3,8 procent till 37.250.

Nya marknader

Tallink-koncernens vd Paavo Nõgene säger i ett pressmeddelande att Tallink nu för sjätte året i rad sätter nytt passagerarrekord i juli. Enligt honom beror det på ett kontinuerligt utvecklingsarbete av produkter och service samt investeringar i fartygen. Vidare har den exceptionellt varma sommaren haft en positiv inverkan, liksom även försäljningsarbetet på nya marknader

– Vi fortsätter att se en ökning av antalet asiatiska passagerare och det hade också en inverkan på rekordresultatet i juli.