Fotograf: Stena Power & LNG Solutions

Kategori: Offshore

Stena designar flytande LNG-terminal

En LNG-terminal och återförgasningsanläggning av Stena Power & LNG Solutions design ska installeras utanför Vietnams kust.

Stena Power & LNG Solutions har tecknat avtal med Delta Offshore Energy om att leverera front-end engineering design (FEED) för tillämpning av Stenas överförings- och återförgasningslösningar för LNG.

JFT och SRP

Delta Offshore Energy kommer att använda sig av Stenas koncept för Jettyless Floating Terminal (JFT) och Self-installing Regas Platform (SRP). Anläggningen ska förse ett 3.200 MW kraftverksprojekt i provinsen Bac Lieu i Mekongdeltat i Vietnam med energi.

– Vår Jettyless LNG to Power-teknik har tagits fram för att möta efterfrågan på mer flexibla import- och exportterminaler för LNG, säger Svein Hellesmark, Chief Technology Officer, Stena Power & LNG Solutions i ett pressmeddelande.

Utanför kusten

Anläggningen kommer att placeras cirka 40 km utanför Vietnams kust. JFT innehåller all nödvändig utrustning och de system som brukar installeras på en pir. SRP är placerad på en jackup-plattform.