Fotograf: Concordia Maritime

Kategori: Miljö | Tank

Stena Bulk ansluter till miljöorganisation

Stena Bulk blir första svenska rederiet att ansluta sig till World Ocean Council – en organisation som värnar för en hållbar användning av haven.

World Ocean Council (WOC) är en global organisation som grundades 2009 och som jobbar för att näringslivet ska ta ett gemensamt ansvar för världshaven. Stena Bulk blir det första svenska företaget att ansluta sig till organisationen.

– Hållbara affärer och hållbara hav kräver en global strategi. Denna internationella industriplattform ger oss och andra ansvariga aktörer inom sjöfartsindustrin möjlighet att samarbeta med likasinnade från andra sektorer, säger Erik Hånell, vd Stena Bulk, i ett pressmeddelande.

WOC har cirka 80 medlemmar runt om i hela världen och företagen kommer från olika delar av näringslivet, till exempel shipping, fiske, turism och hamnar. Bland medlemmarna finns bland annat A.P. Møller-Maersk och klassningssällskapen DNV GL och Lloyd’s Register.

Kommentarer

  • Anonymous

    Smart. Det går inte att konkurrera i stortank med allt överskottstonnage med enbart pris. Det finns företag med miljömål som skulle med en mycket liten merkostnad upprätthålla miljöstandard enligt en policy. Jämför med att en liten importör skulle lova att enbart nyttja containerfartyg som drivs av lågsvavligt bränsle. En container som kostar 20.000 att frakta från Shanghai till Göteborg skulle kanske kosta kanske 1.000:- mer. Containerns innehålls värde är kanske 300.000:- med moms. Kanske åtgår 20.000 till annonsering, men vad ska man säga i annonsen? Det finns ett sug och det kan vara väldigt billigt att lönsamt att vara miljövänlig.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.