Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: RoRo | Hamn/Logistik

SCA lägger om kursen

SCA Logistics flyttar sitt brittiska roro-anlöp till Sheerness på sydsidan av Themsens mynning.

Genom att byta distributionshub i Storbritannien från Tilbury, som ligger en bit längre in i Themsen, uppger SCA att bolaget kortar tiden för rundturen för roro-fartygen. Hur mycket tid som kapas framgår inte. Flytten är en del av en större omstrukturering av hela distributionssystemet.

– Förändringen är en del av en generell uppgradering av vårt distributionssystem mellan Sverige, Storbritannien och den europeiska kontinenten, säger Magnus Svensson, vd SCA Logistics.

Klart till våren

Flytten inleds i slutet av året men beräknas inte vara helt klar förrän andra kvartalet nästa år.

SCA Logistics har tre egna roro-fartyg, Obbola, Östrand och Ortviken. Fartygen är 170 meter långa, 23,5 meter breda, lastar 8.200 ton och kan göra 16 knop på sin slinga Umeå, Sundsvall, Oxelösund, London, Rotterdam, Helsingborg och upp till norra Sverige igen.

Hamnen i Sheerness opereras av Peel Ports som driver ett antal hamnar runt den brittiska kusten och på kontinenten.

Kommentarer

  • Rolf B Bertilson

    När Stora och Korsnäs satte upp Combi Shipping 1977 i Gävle på Granudden var en av hamnarna i UK just Sheerness. Vi var första skogsproduktbolaget där då. Som vanligt var det trögt i början och facket begärde lika många man i gänget som om vi hade lasten konventionellt. Men, eftersom vi lyfte med automatik behövdes inga ”gubbar” i lastrummet. Till att börja med stod berörda passiva i utrymmena mellan lastrummen men sedan försvann detta. Tråkigt för 44th i Tilbury där jag var verksam 1989 – 1994. Jag och Margret Thatcher fixade till terminalen! Margret tog bort det urdumma NDLB i Brittiska hamnar som betydde att stuvare i stort hade livslång anställning oavsett läget. När detta försvann 18 juli 1989 kunde vi få till en bra ordning -med rätt bemanning! Lycka till i Sheerness!

Artikeln är stängd för fler kommentarer