Fotograf: Meyer Turku

Kategori: Skeppsbyggnad | Passagerarsjöfart

Mein Schiff 6 levererad

Meyer Turku överlät nummer fyra i sin serie kryssningsfartyg för TUI Cruises.

Mein Schiff 6 överläts i Åbo i dag, tisdag till TUI Cruises. Fartyget är det fjärde i en serie på sex fartyg. Fartyget har bruttot 99.800 och kan ta 2.794 passagerare i 1.267 hytter. 

Det maltaflaggade fartyget kommer i likhet med de övriga fartygen i flottan att marknadsföras främst på den tyska marknaden. 

– Med detta fartyg kan vi än en gång erbjuda våra kunder den kvalitet som TUI Cruises är känt för, och rentav överträffa den med små förbättringar och överraskningar, säger TUI Cruises vd Wybcke Meier.

– Vi har ett mycket intressant arbetssätt på varvet. Med några års intervall planerar vi en ny fartygstyp som vi sedan vidareutvecklar utgående från feedback från passagerarna, säger Jan Meyer, vd för Meyer Turku.

Order till 2024

Varvets orderbok sträcker sig till 2024. Förutom de återstående två fartygen för TUI Cruises har varvet två fartyg i order för Costa Crociere, två för Carnival Corporation och två för Royal Caribbean International.

– Vi utvecklar varvet med hjälp av ett över 100 miljoner euros investeringsprogram. Detta möjliggör även en förstärkning av vårt skeppsbyggnadsteam, fram till slutet av 2018 ska vi rekrytera 500 nya anställda. Under de närmaste åren ökar vår sysselsättande effekt med 7.000 till omkring 20.000. Detta är en stor möjlighet för hela det specialiserade marinindustriklustret att utveckla teknologi, processer och växa tillsammans med oss, säger Jan Meyer vidare.