Fotograf: Man Diesel & Turbo

Kategori: Fartygsutrustning

Nytt danskt center för maskinutbildning

MAN Diesel & Turbo (B&W) har öppnat ett nytt utbildningscenter i Köpenhamn under namnet PrimeServe Academy. Därigenom kommer motortillverkaren MAN Diesel att kunna erbjuda kunder och kunders personal utbildning (så kallad on-hands-training) i att arbeta med dieselmotorer. Det kommer att bli särskilt sjöingenjörer och annan seglande personal som nu kan få utbildning i felsökning och annan kunskap om dieselmotorer.

– Vi har kapacitet att utbilda upp till 1.000 personer på årsbasis med de faciliteter som vi nu har öppnat i Köpenhamn, och som inom några år ska utvecklas, säger Peter Dan Petersen, MAN Diesel & Turbo.

PrimeServe Academy i Köpenhamn erbjuder utbildning inom alla funktioner för tvåtaktsmotorer, både mekaniska och elektroniska (ME-maskiner). Från och med 2014 erbjuder man också utbildning i ME-maskiner med dubbla bränslesystem (gasdrift) och lågvarviga motorer.

PrimeServe Academy ligger vid MAN Diesel testcenter i Köpenhamns södra hamn. Där bedrivs forskning genom att man testar nya delar och idéer på en komplett MAN-B&W 6S35MC maskin, som testkörs dygnet runt. Testcentret ligger också ganska nära MAN Diesels utvecklingscenter.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.