Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Endast gods i Tallinks Åbotrafik

Anlöpen av Åland faller bort och Stockholm byts ut mot Kapellskär när färjorna Galaxy och Baltic Princess får ny temporär tidtabell.

Bil- och passagerarfärjorna Baltic Princess och Galaxy sätts i trafik på en ny linje mellan Kapellskär och Åbo för att trygga godstransporter mellan Sverige och Finland. Tallink uppger att omdirigeringen görs på grund av att gränserna till europeiska länder stängs och den den pågående coronavirus-situationen medför resebegränsningar.

Sista turen i dag

Baltic Princess inleder trafiken från Åbo till Kapellskär i dag, torsdag kväll. På torsdag avgår Galaxy från Åbo på morgonen och Stockholm på kvällen enligt ordinarie tidtabell. Från Stockholm tar Galaxy då endast passagerare med enkelbiljett och alla passagerare måste ha rätt att resa till Finland enligt de nuvarande resebegränsningarna.

Endast kvällsavgångar

Från fredag halveras avgångsfrekvensen så att det bara blir kvällsavgångar från Åbo och Kapellskär med avgång klockan 20.30 och ankomst 7.00 lokal tid. Baltic Princess och Galaxy går endast med godstransporter och fartygen kommer inte att gå via Åland.

Viking Line hade inte ännu torsdag morgon aviserat några ändringar i sin tidtabell på linjen Stockholm–Åland–Åbo.