Kategori: Fartygsaffärer

Broström köper fartyg från Gotlandsbolaget

Göteborgsbaserade Broström, kontrollerat av A. P Møller-Mærskkoncernen, tar över ägarskapet för kem- och produkttankfartygen Alice, 6 843 dwt, och Red Teal, 6 874 dwt, från Rederi AB Gotland för en icke offentliggjord summa. 

Broström har sedan tidigare fartygen på kommersiellt management. Fartygen kommer att döpas om till Bro Gotland och Bro Gothenburg. Fartygen byggdes på turkiska Tuzla Gemi Endüstrisi 2005 respektive 2007. Man vill fokusera på större produkttankfartyg och det senaste halvåret har rederiet förvärvat 50 procent i tre MR-fartyg från Laurin Maritime och två nybyggen har beställts hos GSI-varvet i Kina.

Broströms pool för det mindre tanksegmentet 5 000 till 10 000 ton dödvikt förstärks också med Med Baltic, 8 269 dwt, från Med Marine och Wisby Wave, 7 478 dwt. Den senare ägs av Wisby Tankers, 50 procent, och Rederi AB Gotland, 50 procent.  Samtidigt som Broströms Göteborgskontor stärker sin närvaro inom det mindre tanksegmentet, så förvärvar även Singapore-kontoret en kem- och produkttanker, Dongbu Promy, 8 063 ton dödvikt, från DB Marine som kommer att döpas om till Bro Vento. 

Bolaget har även tagit in kem- och produkttankern Eships Prelude, 8 508 dwt, från Eships och man tar snart leverans av Bro Hawaii, 5 664 dwt som ägs av A. P. Møller-Mærsk-koncernen.

Inom segmentet 5 000 till 10 000 dwt har nu Broström totalt 18 fartyg som tradar i europeiska vatten och sex fartyg som seglar i Asien.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.