Fotograf: Safety4Sea

Kategori: Folk/företag

Wista får hållbarhetspris

Wista belönas med Safety4Sea Sustainability Award för sitt arbete med att stärka möjligheterna för kvinnor inom sjöfartsindustrin.

Women’s International Shipping and Trading Association, Wista, tog vid en ceremoni under tisdagskvällen emot Safety4Sea Sustainability Award. Priset delas ut för andra året i rad i samband med Safety4Sea, en internationell konferens som behandlar sjösäkerhet och hållbar sjöfart.

Underutnyttjade talanger

Katerina Stathopoulou, ledamot i Wistas internationella styrelse, mottog priset å organisationens vägnar.

– Mångfald i yrkesgruppen främjar hållbarhet och detta kan uppnås endast genom att engagera de underutnyttjade talangerna hos den kvinnliga arbetsstyrkan. I sjöfartsindustrin kompletterar manliga och kvinnliga färdigheter varandra, därför är sjöfartskvinnor oumbärliga för den maritima världen, sa Katerina Stathopoulou vid utdelningsceremonin.

Mångfald ger vinst

Wista:s internationella ordförande, tillika svenska Thun Tankers vd, Karin Orsel, kommenterar priset i ett pressmeddelande:

– Att ta emot ett så prestigefyllt pris är ett erkännande av att mångfald och lika villkor är viktiga i vår bransch. Wista har förespråkat vikten av att öka kompetensen och den professionella utvecklingen för kvinnliga ledare inom sjöfartsbranschen i många år. Det är allmänt känt att ett team med mångfald leder till mer kreativitet, framgång och därmed vinst. Vi har fortfarande en lång väg att gå i många regioner i världen, men vi arbetar hårt för att utveckla och etablera kvinnor i världens bästa bransch!

Wista tillägnar alla sina medlemmar priset.

Knappt 3.000 medlemmar

Nätverksorganisationen Wista grundades i mitten av 1970-talet och har i dag nästan 3.000 medlemmar organiserade i 40 länder. Alla medlemmar är yrkesverksamma kvinnor i beslutsfattande ställning inom sjöfart. Några av medlemsländerna har även manliga medlemmar. Wista svenska gren, Wista Sweden, firar 30-årsjubileum i år och har ett medlemsantal på runt 100. I dagarna samlas Wistas medlemmar för sin årliga internationella konferens, som i år äger rum i Rotterdam och har temat Future-proof Maritime Solutions.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.