Fotograf: Wista Sweden

Kategori: Folk/företag

Tre profiler kan vinna WISTA-pris

Tre sjöfartsprofiler har nominerats till WISTA Swedens pris Kompassrosen.

Carola Alzén, Lars Green och Per Tunell. Det är namnen på de tre personer som nominerats till WISTA Swedens ledarskapspris Kompassrosen. Priset har delats ut sedan 2007, då föreningen firade sitt 20-årsjubileum.

Carola Alzén är vd för Mälarhamnar och har nominerats för sina egenskaper som ”tydlig ledare med visioner, hon är engagerad och målmedveten, väcker känslor och får motstånd. Med sin bakgrund i järnvägen har Carola en övertygelse om att sjöfarten skulle kunna bli mycket mer konkurrenskraftig och står gärna upp för sjöfartsnäringen”, skriver föreningen i sin motivation.

Brinner för sjöfarten

Lars Green är vd och partner i Green Consulting Group. Även han uppges brinna för sjöfart och logistik och nomineras eftersom han ”är en ledare som tänker utanför boxen, han är en god pedagog och mentor för unga människor i sjöfartsnäringen och har som mål att lyfta och stimulera dem att hitta sin outnyttjade potential.”

Per Tunell är miljöchef på Wallenius Marine och har, enligt Wista, profilerat sig som en samhällsdebattör och ”står gärna upp för sjöfarten som en förutsättning för fortsatt utveckling av global handel, med långsiktiga, hållbara lösningar och kraftfulla, globala regler. Per är en förebild för många unga forskare.”

Priset delas ut i samband med Världssjöfartens dag i nästa vecka, den 24 september, vid en ceremoni på Folkets Hus i Göteborg.

Kommentarer

  • Anonymous

    Det borde bli en Green seger

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.