Fotograf: WISTA Sweden

Kategori: Folk/företag

Tre nominerade till ”Kompassros”

WISTA Sweden har nominerat tre kandidater till sitt årliga ledarskapspris som delas ut på Världssjöfartens dag.

Anna Petersson, chef för miljösektionen på Transportstyrelsens sjö- och luftfartsavdelning, Pia Berglund, vd för Föreningen Svensk Sjöfart, samt Jonas Tullock, fleet manager på Stena Line Scandinavia AB, är de tre kandidaterna till ledarskapspriset WISTA Swedens Kompassros 2016. För tionde gången vill WISTA Sweden med detta pris lyfta fram ledare som tar ut kursen för svensk sjöfart, transport och handel.

Motiveringar

Anna Petersson, som även är Chair of Maritime group, HELCOM, beskrivs i motiveringen av WISTA Sweden som ”en tydlig ledare med integritet, som ser möjligheter hos samtliga medarbetare, är inte rädd för de svåra frågorna och står rak och tydlig i den pågående debatten om sjöfartens miljöarbete”.

Valet av Pia Berglund som kandidat motiveras med att hon är ”en god företrädare för hela näringen och medverkar till att branschen lyfts fram som en intressant och stimulerande sektor att arbeta inom. Hon är en frisk fläkt i den traditionella sjöfartsnäringen, ingen fråga är för stor och ”allt går bara man vill” är inställningen”.

Jonas Tullock är ”en modern chef, prestigelös, respekterad, omtyckt, drivande, ihärdig och varm. Han skapar arbetsglädje och visar goda resultat och måluppfyllelse såväl ekonomiskt, miljömässigt som ur ett socialt perspektiv”, skriver WISTA Sweden vidare i sin motivering.

Världssjöfartens dag

Vem som blir WISTA Swedens Kompassros 2016 offentliggörs på Världssjöfartens dag i Norrköping den 29 september.

Det är medlemmarna i WISTA Sweden som nominerar kandidaterna, därefter gör en jury ett urval och utser vinnaren. Juryn som utser årets vinnare består av Birgitta Johansson, vd Magiliam AB, Kjell-Åke Hvittfeldt, Senior Vice President, Volvo Logistics Corporation, Ragnar Johansson, vd Svenska Orient Linien, Eva Hansdotter, HR Director, People & Soft Values at Stena och Lena Göthberg, GIGS by Lena G och WISTA Swedens ordförande 2004–2008.