Fotograf: Tallink

Kategori: Folk/företag

Tallink får ny vd

Janek Stalmeister tar över som vd för det estniska färjerederiet AS Tallink Grupp efter årsskiftet.

Enn Pant, som har varit vd för AS Tallink Grupp sedan 1996, har beslutat att lämna sin post och efterträds av Janek Stalmeister den 1 januari 2015.

Fortsätter i övervakande styrelse

Vd-skiftet innebär inte att Enn Pant släpper greppet om företaget, där han även är en betydande aktieägare. Den 11 november nominerade styrelsen för AS Tallink Grupp Enn Pant som ledamot i koncernens högsta beslutande organ Supervisory Board och beslut kommer att fattas under en extrainsatt bolagsstämma den 5 december. Sannolikt blir han även ordförande i Supervisory Board.

– Under mina 18 år på Tallink har jag varit med och byggt upp ett fantastiskt företag och ett fantastiskt team. Janek är helt rätt person att ta över denna post och leda företaget. Jag kommer i framtiden att fortsätta att delta i utvecklingen av Tallinks affärsstrategi i Supervisory Board, säger Enn Pant.

Lång bana

Janek Stalmeister är född 1974 och har varit styrelseledamot för AS Tallink Grupp sedan 2009. Posten som finansdirektör tog han över 2005. Innan dess var han finansiell rådgivare, controller och vice finansdirektör på Tallink från 1999 till 2004. Janek Stalmeister har en bakgrund som chef för External Debt Service på Estlands finansdepartement mellan 1994 och 1997.

– Det är ett stort ansvar att leda ett så omfattande och stort företag. Jag har arbetat på Tallink sedan 1999 och deltagit i företagets snabba utveckling. Jag vill med min erfarenhet och nya roll arbeta för att ytterligare stärka företagets position på marknaden, säger han.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.