Fredrik Larsson, Svensk Sjöfart.

Fotograf: Svensk Sjöfart

Kategori: Miljö

En av Sveriges hållbarhetsmäktigaste

Föreningen Svensk Sjöfarts miljöansvarige Fredrik Larsson listas som en av de 101 hållbarhetsmäktigaste i Sverige av Aktuell Hållbarhet.

Aktuell Hållbarhet har för tionde året sammanställt sin lista på de 101 mäktigaste i Sverige inom hållbarhet. Ny på listan för i år är Fredrik Larsson, miljöansvarig på Svensk Sjöfart, som hoppat in på plats 84.

Aktuell Hållbarhet skriver att personer med mycket ”hållbarhetsmakt” är de som arbetar med omställningen av Sveriges transporter. Någon annan person med direkt anknytning till sjöfart än Fredrik Larsson finns inte med på listan.

Proaktivt påverkansarbete

”Genom proaktivt påverkansarbete gentemot politiker och myndigheter har Svensk Sjöfarts miljö- och klimatansvarige Fredrik Larsson lyft frågan om hållbar sjöfart i Sverige och internationellt. Han har påverkat tunga, internationella sjöfartsorganisationer att ta sig an klimatfrågan, och arbetat för svenska rederiers möjlighet att göra bra miljö­investeringar,” skriver Aktuell Hållbarhet.

”Tack vare föreningens medlemmar”

– Det är jättekul att hamna på en sådan här lista och det är tack vare Föreningens medlemmar som vi är där. Jag hoppas att våra medlemmar som investerar och satsar för en hållbar framtid tar åt sig äran. Det är givetvis kul att vi nu får ett kvitto på att det vi gör gemensamt är rätt och att det uppmärksammas även utanför sjöfarten, säger Fredrik Larsson.