Fotograf: Containerships

Kategori: Skeppsbyggnad | Container

Containerships första levererad

Containerships har tagit leverans av sitt första LNG-drivna containerfartyg från Wenchong Shipyard i Kina.

I onsdags överlät Wenchong Shipyard i Kina containerfartyget Containerships Nord till rederiet Containerships. Nybygget uppges snart inleda sin resa till Europa.

Containerships Nord har kapacitet för 1.400 TEU och är det första fartyget i en serie på fyra. Systerfartygen ska levereras under första halvåret 2019.

När de första tre fartygen i serien är levererade kan Containreships erbjuda sina kunder en trafik som i hög utsträckning är baserad på LNG-drift. Tills dess kommer moderbolaget CMA CGM att sysselsätta Containerships Nord i sin egen trafik.

Inleddes 2013

Projektering av LNG-drivna containerfartyg inleddes inom Containerships redan 2013.

– Med detta beslut antog vi utmaningen att bygga med en ny teknik. Det har varit ett belönande projekt fyllt av möjligheter att lära sig nya saker, säger Kari-Pekka Laaksonen, vd för Containerships, i ett pressmeddelande.

Containerships, som numera ägs av det stora containerrederiet CMA CGM, har som målsättning att sprida sitt LNG-koncept från sjö- till landtranspoprter och skapa ett LNG- baserat system från dörr till dörr. Företaget strävar efter en utökad LNG-driven transportkapacitet även inom landlogistiken med LNG-drivna lastbilar.