Fotograf: Pekka Laakso

Kategori: Fartygsaffärer | RoRo

Bore säljer Bore Bank

Som ett led i sin process att förnya flottan säljer Bore roro-fartyget Bore Bank till Smyril Line.

Bore Bank överlåts till Smyril Line innan årsskiftet, uppger Bore i ett pressmeddelande. Fartyget har en lastkapacitet om drygt 1.500 filmeter fördelad på tre däck, av vilka ett är det öppna väderdäcket.

Systerfartyg

Bore Bank kommer efter leveransen till Smyril Line att döpas om till Akranes och får färöisk flagg. Smyril Line har redan tidigare köpt systerfartyget Mykines, byggt 1996 som Bror Husell Charterings Transgard.

Blev bilfartyg

Bore Bank byggdes 1998 för Rederi AB Engship som Serenaden. Hon konverterades till bilfartyg 2007 och döptes om till Auto Bank. Efter en lång charter till UECC återställdes hon till roro-fartyg och fick namnet Bore Bank 2017.

Ny charter

Seriens tredje fartyg, ursprungligen Rederi AB Engships Heralden från 1997, är fortfarande kvar i Bore-flottan som Bore Bay. Hon inleder en charter för Sea-Cargo i januari 2020.

Inom Bore pågår en föryngringsprocess av fartygen med tre nybyggen i order från Wuhu Shipyard i Kina för leverans 2021. Bore har kontor i Helsingfors och Mariehamn och ingår i nederländska Spliethoff Group.