Ränderna gör utseendet

amorella_130212_ph_sjostrom_web

Intressant hur några ränder kan pigga upp ett äldre fartyg. Trotjänaren Amorella har fått ett inslag av Viking Grace under sitt varvsbesök i Landskrona. Hon återvände nymålad till Ålands hav den 11 februari med sin nya look. Skillnaden är stor, trots att allt som har tillkommit är några vita vågformade ränder på skrovet, stöpta enligt samma form som på Viking Grace.

Det är inte alltid nödvändigt med storslagna totalförnyelser av färgsättning. Viking Line har varit sin stil trogen sedan 1966, då det röd-vita schemat togs i bruk på alla fartyg. Trots detta har rederiet varit framgångsrikt och förnyat sig. Den klassiska färgsättningen kanske signalerar stabilitet och kontinuitet, vem vet? Men det ska förstås alltid finnas undantag. I Viking Line-familjen är det vitmålade kryssningsfärjan Viking Cinderella som skiljer sig från mängden.

Vid det här laget är det väl en ganska känd historia att den röda färgen ursprungligen introducerades av Rederi AB Slite på deras första ”lilla” Apollo. Förebilden till färgen är enligt väl informerade källor ett läppstift.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.